Jobb i Cairns

Vi hade ju tidigare lyckats skaffa oss jobb som housekeepers i utbyte mot gratis boende på ett hostel som heter Nomads, så det var dit vi staplade med våra tunga ryggsäckar efter en vecka till sjöss. Vi skulle bo tillsammans i ett staffroom med alla de andra städarna, så vi vandrade upp för trapporna och in i den lilla korridoren till rummet. Det som mötte oss var en ren och skär chock och fasa. Pizzakartonger och tallrikar på golvet, proppfull diskho full med disk, kläder överallt och flugor som kalasade runt i allt möjligt smått och gott.

Vi bodde 12 personer på en normal 2 rummare med ett litet kök och toalett.

Det var svårt att leta sig fram till sin säng för det låg saker överallt. Detta kan aldrig sluta väl tänkte vi. Vi hälsade på alla i personalen och de visade sig vara riktigt trevliga, om än något speciella. Vissa hade till sin vana att däcka på toaletten, andra kissar ned allt som går att kissa ned och andra har högljutt sex så hela staffroom hålls vakna hela natten. Efter ett tag vande vi oss och lärde oss skratta åt det hela och fick några riktigt schyssta vänner.

Jobbet bestod i att under tre timmar städa hostelet, vilket betydde bädda sängar, skura, diska i köket, städa toaletterna och annat liknande. Till en början hade jag och Camilla kvällspasset ensamma, men efter någon vecka fick vi jobba morgonpasset vilket var kul då man fick chansen att jobba även med de andra personerna. Efter en tid lyckades Camilla få jobbet som Headcleaner på hostelet. Det innebar att hon fortfarande städade samma timmar som förut, men som betald huvudansvarig (eller chef) för att arbetet blir gjort på ett bra sätt. Eftersom hon fick betalt för det arbetet, så var hon tvungen att arbeta extra för att få ha gratisboendet kvar. Hon fick ta hand om frukosten på hostelet mellan 7.00 och 9.00, dvs inhandla frukostvaror och ställa fram det på bordet i matsalen, sitta och glo på simpsons i två timmar och snacka skit med gästerna.

Inte helt fel med andra ord. Jobbet som headcleaner var otroligt lärorikt då man fick ha ansvar över folk från olika nationaliteter, lära sig konflikthantering, motivera människor och ha ett stort ledaransvar. Stundtals var det jobbigt pga tjafs och bråk som det självklart blir när 12 pers ska bo på en liten yta, men det får en verkligen att mogna och växa som människa.

Så småningom lyckades även Jonas hitta sig ett extrajobb som kitchenhand på en thairesturang precis bredvid vårt hostel. Jag jobbade där torsdag - lördag kväll mellan klockan 17 och 24 på kvällarna. Arbetet bestod förutom att diska av att förbereda mat, såsom skala räkor, skära ärtor, fixa basilika och packa kött. Ganska stressigt ibland när det var mycket folk, men helt ok och en rolig grej då jag aldrig trodde att jag skulle hamna i ett kök i hela mitt liv. Kocken var en riktigt rolig prick och han lärde mig lite smått och gott om matlagning. Dock hade han en tendens att lägga extra chili i min mat för att jäklas vilket jag inte uppskattade. Tyvärr fick jag aldrig chansen att hämnas vilket jag grämer mig väldigt mycket över än idag. Kocken hade även andra talanger än bara matlagning och han var mäkta stolt och skröt varje kväll över sin egenproducerade svampodling hemma i huset (nej inte champinjoner) Tyvärr var chefen på resturangen en riktigt elak ragata som försökte trycka ner oss i personalen, så jag bad henne dra dit pepparn växer efter några månader. Men en erfarenhet rikare och lite extra pengar i kassan satte riktigt bra.

Under tiden som jag jobbade på resturangen fick Camilla ett riktigt roligt jobberbjudande. Hon och en kompis som heter Klara skulle få chansen att jobba på en farm ute i den Australiensiska outbacken. Hon kommer att ägna ett helt inlägg åt detta lite senare. Det innebar att jag fick ta över hennes jobb som headcleaner och frukostnisse. Jag jobbade med detta hela vägen tills vi lämnade Cairns i slutet av Augusti och det var skönt att bli Camillas boss igen när hon kom tillbaka från outbacken efter några veckor =)


Hälsningar

Skicka en hälsning här, då blir vi glada :)

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din hälsning:

Trackback
RSS 2.0